Skab julestemning udendørs såvel som indendørs

Når man nærmer sig december måned er det ensbetydende med at der skal pyntes op til jul i mange hjem. Der er flere der går meget op i at pynte op i store dele af huset, for at skabe lige den stemning de ønsker. Der er fyldt med nisser, juletræer, lyskæder og stjerner i både røde, hvide og gyldne farver. Men hvorfor ikke inddrage haven og området omkring dit hus eller lejlighed til at skabe en hyggelig julestemning derude også?

 

Det er kun fantasien der sætter grænser for udendørs julepynt

Der findes mange måder og finurlige ting til at pynte op udendørs med. Man kan købe udendørs julepynt på nettet og i mange forskellige butikker. De fleste kender til at sno en lyskæde eller to rundt om et træ eller en busk ude i haven. Det er en kendt måde at skabe den rette julestemning i haven på. Men der er mange flere muligheder, hvis man har lyst til at være lidt kreativ. Ofte kræver det ikke særlig mange materialer og redskaber. Der er naturligvis også stor forskel på, hvad vi hver især betegner som julestemning og dermed er det også forskelligt hvad og hvor meget man ønsker at gøre ud af det.

 

Julehyggen breder sig i udendørskrukkerne

Mange stiller de tomme udendørskrukker væk i vinterperioden, men her kan man evt. lægge dem ned og fylde dem med grangrene og nedfaldsæbler. Her er det dog vigtigt at tjekke op på om krukkerne er frostsikre. Hvis man derimod har planter i sine krukker, som kommer igen år efter år, og man derfor ikke tømmer dem til vinteren, så kan man hurtigt forvandle krukker med visne sommerblomster til fine juledekorationer. Man kan klippe toppen af de visne sommerblomster, og stikke grangrene, kristtorn eller buksbom ned i mulden. Her kan man også pynte med lidt røde æbler eller guldspray.