Kunne du tænke dig at blive forsvarsadvokat?

Er du i færd med at uddanne dig til at blive advokat? I så fald skal du naturligvis gøre dig tanker om, hvilke retning, du vil gå i. Advokatfaget er et bredt fag, der byder på mange muligheder, hvorfor du skal finde den rette løsning for dig.

Det kan være, at du har gjort dig tanker om at blive forsvarer. Hvis du har det, er det vigtigt, at du overvejer det nøje. At arbejde som forsvarsadvokat er ikke noget for alle, hvorfor det er afgørende, at det er tænkt ordentligt igennem, inden du beslutter dig.

Du risikerer at skulle forsvare alvorlig kriminalitet

Overvejer du at blive forsvarsadvokat, skal du være indstillet på, hvad jobbet indebærer. Blandt andet indebærer det, at du risikerer at skulle forsvare alvorlig kriminalitet. Ved du, at du vil have det ubehageligt med at skulle gøre dette, skal du selvfølgelig ikke være forsvarer.

Mener du derimod, at alle har ret til en forsvarsadvokat, når de er tiltalt i en straffesag, kan jobbet være berigende for dig. Rigtig mange advokater falder dog fra, da de ikke ønsker at fungere som forsvarsadvokat for personer, der har begået alvorlig kriminalitet.

Er der andre muligheder, du overvejer?

Som angivet før, er advokatfaget et meget bredt dag. Er du uddannet advokat, er dine jobmuligheder derfor mange. At det er tilfældet, bør du selvfølgelig udnytte til at finde det job, der tiltaler dig mest. Lad derfor være med at kaste dig ud i det første, du falder for.

Til trods for, at du mener, at det lyder interessant at være forsvarsadvokat, bør du ikke være blind overfor de øvrige muligheder. Det kan sagtens vise sig, at du pludselig finder ud af, at det faktisk interesserer dig mere at være erhvervsadvokat.

Tag en snak med en forsvarer

Er du i tvivl om, hvorvidt jobbet som forsvarer er noget for dig? I så fald kan du få svar på din tvivl på flere måder. Den mest effektive løsning er dog at tage en snak med en forsvarsadvokat. Han eller hun vil dermed kunne give dig en forståelse for, hvad jobbet indebærer.

De fleste er villige til at hjælpe, hvis du er åben omkring dit formål med snakken. Alternativt kan du betale for en time eller to af den pågældende advokats tid. Overvejer du at gøre dette, bør du vælge en advokat, der har arbejdet som forsvarer de seneste mange år.