Derfor skal du bruge et rygestopmiddel, hvis du vil kvitte cigaretterne

Hvis du har et ønske om at stoppe med at ryge, bør du ikke tøve. Din liv kan kun forandre sig til det bedre, hvis du kvitter cigaretterne. Desværre er det ikke helt så nemt, som det lyder, hvilket er årsagen til, at du bør benytte dig af et rygestopmiddel.

Mange mener, at de sagtens kan stoppe fra den ene dag til den anden. Desværre viser det sig sjældent at være tilfældet. Ønsker du at give dig selv de bedste betingelser for succes med dit rygestop, skal du derfor bruge et rygestopmiddel.

Det bliver mere behageligt at stoppe rygningen

Der er mange grunde til, at du bør bruge et hjælpemiddel til dit rygestop. En af årsagerne er, at det bliver mere behageligt. Hvis du tager en ‘kold tyrker’, kan det føre til en masse ubehag. Hvis du derimod drosler stille og roligt ned på nikotinindtaget, er det en anden sag.

Ønsker du ikke at skulle igennem en periode, hvor du nærmest har abstinenser, fordi kroppen ikke får nikotin, skal du benytte dig af et rygestopmiddel – og dem kan du heldigvis finde mange forskellige af på det danske marked.

Du reducerer risikoen for tilbagefald

En anden årsag til, at du ikke bør tøve med at bruge et hjælpemiddel er, at det kan reducere risikoen for tilbagefald. Stopper du blot fra den ene dag til den anden, er der en risiko for, at du ender med at falde i igen.

For at undgå dette, skal du have et rygestopmiddel, der kan stille din trang til nikotin, uden at have et indhold af de mange skadelige stoffer, der findes i cigaretrøg. F.eks. kan du vælge at købe snus fra kendte mærker, som ganske vist ikke er sundt, men dog er bedre end cigaretter.

Gør det lettere at gøre alvor af det

I mange tilfælde er den sværeste del af et rygestop at overbevise sig selv om at gøre det. Ved du, at det kan blive svært for dig, vil det være en god idé at finde et rygestopmiddel. Hvis du ved, at du har dette ved hånden, vil du lettere kunne overbevise dig selv om at stoppe.

Som angivet tidligere, er der mange, der forsøger at stoppe, uden at have et hjælpemiddel. Der er nogle, der får succes med dette, men de fleste er faldet i få dage efter. Det kan skyldes flere ting, men ofte kan det undgås, hvis man har en form for hjælpemiddel.