En oplevelse din teenager aldrig glemmer

Selvom det kan være noget af en kamel at sluge for forældre – så er der ingen vej uden om. Dit teenagebarn er på vej til selvstændighed og skal til at finde sig selv i det hele. Og der er absolut ingen grund til, at det ikke er noget du kan støtte op om. For det er både en ganske sund og helt naturlig udvikling hos dit barn.

Der er selvfølgelig mange forskellige måder du kan bakke op om dit barns voksende selvstændighed, og en af dem er ved at sende dit barn et år på efterskole.

Det første skridt til at klare sig selv

Selvom det kan virke grænseoverskridende at sende dit elskede barn væk, så er det for manges vedkommende en helt uforglemmelig oplevelse. Måske har du selv gode minder fra din tid på efterskole. Måske kan du også huske at det var her, du tog de første, spæde skridt til at klare dig selv. Et år på efterskole giver både dit barn et år de aldrig glemmer og er en godt for både dannelse og disciplin.

Mange efterskoler har et helt specifikt værdisæt – her er et godt eksempel Sædding. Sædding er en kristen efterskole i Jylland, og er synonym med gode værdier. Noget som dit barn også tager med sig, når selve året på efterskolen er overstået.

Derfor skal du overveje en efterskole

Udover at vi i Danmark har en lang og rig tradition for at sende vores børn på efterskoler, så er der også mange store fordele ved det. Det er her de fleste unge mennesker begynder at lære sig selv at kende, og mange danner dybe venskaber der varer resten af livet.

Et år på efterskole er en uforglemmelig oplevelse for de fleste og er den perfekte måde at forberede dit barn på de mange udfordringer i livet som en ung voksen.