Sommerens festivaler står for døren: Dette skal du huske

Længe har vi ventet på at kunne slå teltpløkkerne i græsset, for endelig at kunne lytte til live-musik, danse til solen står op og blot nyde sommerens festivaler i selskab med de mennesker, vi holder af. Men for langt de fleste er festivaler også lig med massevis af alkohol – og når alkoholen trænger ind i kroppen påvirkes tilstedeværelsen og hukommelsen, også selvom den er med til at skabe sjov og spas. Skal du på festival i år? Læs med her, hvad du bør huske.

Undgå at dehydrere – husk at drikke vand

Godt nok får du måske massevis af væske gennem alkoholen, men det erstatter ikke det vandindtag, som du anbefales dagligt. Det kan være en god idé at huske at medbringe vandflasker, tomme som fyldte. For på langt de fleste festivaler tillades det, at du med bringer tomme plastikflasker med inde på pladsen. Her vil der så være vandposter, hvor du ubegrænset kan fylde dine vandflasker op.

Pas på dig selv og andre i nattelivet

For nogle sker der også det, at Amor for alvor kommer på arbejde, og skyder Amors pil afsted. Amoriner og kærlighed i luften, ja, det sker også på festivaler. Husk derfor at beskytte dig selv og andre i nattelivet på festivalerne. Et køb af kondomer inden du tager afsted bør overvejes, uanset om du har en forventning om kærlighed i luften eller ej. Du kan også give kondomer til en ven. Det er i hvert fald et must på festivaler at medbringe kondomer.

Husk solcremen

Det er vigtigt, at du husker at medbringe solcreme. Du skal være udendørs i mange timer – og på langt de fleste festivaler er det også i flere dage. Beskyt dig selv med solcreme i en høj faktor for at undgå at blive solbrændt. Tag solcreme på inden du begynder at drikke alkohol.