Er du blevet uvenner med dine søskende? Læs med her

Søskende vil altid have et helt særligt bånd. Måske vil man opleve at få mange tætte, og måske også tættere relationer i livet. Men der er ingen, der vil kunne give dig den samme form for relation, som du har til dine søskende. I er vokset op sammen og har oplevet meget af det samme i jeres formative år. Derudover vil jeres bånd også være helt unikt, fordi det er skabt igennem den særlige relation, der er familien. Men det betyder også, at det kan være meget ulykkeligt, når søskende så bliver uvenner.

Få hjælp til at løse konflikten

Hvis du står i en søskendekonflikt, kan det være en god idé at gå i familierådgivning. På den måde kan I få hjælp til at løse det, der kan være så svært at tage hul på.

En søskendekonflikt vil nemlig altid være anderledes end så mange andre konflikter. For mens konflikter med andre mennesker som regel vil være knyttet til en bestemt hændelse, vil søskendekonflikter ofte trække tråde helt tilbage til barndommen.

Selvom I måske er blevet uvenner over noget helt specifikt, så vil en søskendekonflikt som regel være særligt sprængfarlig. For søskendeforhold er komplicerede, og derfor kan det være svært at nå til enighed på egen hånd.

Splid i hele familien

Uanset hvor store negative følelser, man måtte nære til den anden part, vil det stort set aldrig være en lykkelig fortælling, når søskende vælger at lade en konflikt bestå. Det vil først og fremmest påvirke de involverede parter i en høj grad. Dernæst vil det dog også i langt de fleste tilfælde lede til splid i hele familien.

Hvis I ikke kan blive enige om at finde en løsning på jeres konflikt for jeres egen skyld, så husk, at det uden tvivl også påvirker de øvrige medlemmer af familien.