Er du pårørende til en person med en hjerneskade?

En hjerneskade påvirker ikke kun den person, der erhverver den. Pårørende kan også få det meget svært. Det er uden tvivl en stor omvæltning for hele familien, når en person får en hjerneskade. Udover at det kræver en stor omstilling i familielivet, så kræver det ydermere nye ressourcer. Samtidigt kan der opstå tanker, som er svære at gå med alene.

Den første tid kan være overvældende for alle

Den første tid som pårørende til en person med en hjerneskade kan være meget hård. Du har højst sandsynligt udelukkende brugt en masse energi på den, der har erhvervet hjerneskaden. 

Du har skulle forholde dig til en masse nye ting, mens du på samme tid skal have dagligdagen og familielivet til at hænge sammen. Alle bliver berørte, når en person i familien får en hjerneskade. Dog er det ikke usædvanligt, hvis du i den første tid ikke har mærket efter, hvordan du rent faktisk selv har det. 

Gør brug af tilbud til pårørende

Når et familiemedlem får en hjerneskade, er det nødvendigt med hjælp udefra. Det kan eksempelvis være i form af rehabilitering hjerneskade hos Vejlefjord Rehabilitering. På Vejlefjord Rehabilitering arbejder de med specialiseret rehabilitering efter en hjerneskade. 

Derudover findes der flere tilbud, der er målrettet pårørende. Der er blandt andet mulighed for at deltage i en samtalegruppe med andre pårørende, temadage samt individuel rådgivende samtale med en neuropsykolog.

I mange tilfælde kan det som pårørende være rart at gøre brug af diverse tilbud, hvor du kan dele dine tanker, bekymringer og håb med andre i samme situation som dig.