Kan alle parforhold reddes med parterapi?

Hvert år er der mange danske par, der starter i parterapi. For en stor del af dem ender det godt. Det ender nemlig med, at de får reddet deres parforhold.

Man kommer dog ikke udenom, at der også er parforhold, der ikke kan repareres. Det er altid værd at give parterapi et forsøg, men der kan aldrig gives en garanti for, at det hjælper.

Netop dette gør, at der – desværre – også er mange par, der undlader at starte i parterapi. De har nemlig tvivl på, at de har noget at vinde, ved at gøre det.

Altid værd at forsøge sig med parterapi

Hvis du og din partner føler, at der er knas i parforholdet, bør I ikke tøve med at gå i parterapi. Det vil til hver en tid være et forsøg værd, selvom der ikke kan gives garantier.

Som angivet herover, er der mange par, der har stor succes med det. I nogle tilfælde ender det endda med, at de får et parforhold, der er bedre end nogensinde før.

Der er selvfølgelig også en chance for, at de bliver tilfældet for dig og din partner. Og det er naturligvis en chance, der er værd at gribe.

Ikke alle parforhold skal reddes

Selvom det er hårdt, kan man være nødt til at se i øjnene, at et parforhold ikke skal reddes. Hvis der er så stor uenighed eller splid, at det ikke kan repareres, er det bedre at gå hver til sit.

Er man kommet frem til den konklusion, kan parterapi dog også være en stor hjælp. Her kan man nemlig få hjælp til at skilles på fornuftig vis.

Selvom forholdet ikke har fungeret, er der nemlig ikke nogen grund til, at I ikke skal kunne gå fra hinanden på ansvarlig vis. Føler I, at der er brug for hjælp til dette, kan en parterapeut hjælpe.

Vælg gerne en parterapeut med speciale

Leder du f.eks. efter parterapi nær København, skal der ikke herske tvivl om, at mulighederne er mange. Der er nemlig mange parterapeuter, der holder til i og nær København.

Det betyder, at det kan være vanskeligt at vælge, da udvalget simpelthen er for stort. Det bedste er dog at målrette sin søgning af specialiserede parterapeuter.

Er det f.eks. utroskab, der er årsagen til, at I ønsker at gå i terapi, bør I vælge en terapeut, der har valgt at specialisere sig i dette.